Logo Van Nunen Mondzorg

Tandtechniek EINDHOVEN

Een goed onderhouden gebit is belangrijk. Veel tandartsen uit de regio werken daarom ook nauw samen met ons als tandtechnisch laboratorium. Tandartsen die kwaliteit en service op prijs stellen, net als wij. En die evenals Van Nunen Mondzorg gaan voor nét dat beetje meer.

Tandartsen uit de regio Eindhoven werken al jaren nauw met ons samen als tandtechnisch laboratorium. Ons doel is om elke tandarts waar wij voor werken zo hoog mogelijke service en kwaliteit te kunnen bieden. In onze praktijk gaan wij voor de beste oplossing voor ieders tanden!

Onze praktijk

In samenwerking met u maken wij de medische hulpmiddelen die het gebit corrigeren, ondersteunen of vervangen. Dit kan gaan om kronen, bruggen, beugels, etc. In onze praktijk vervaardigen, repareren en passen wij dagelijks tal van kunstgebitten en overkappingsprotheses  aan voor onze patiënten. Er kan worden gekozen om kronen en bruggen te laten zetten. Bijvoorbeeld als één of meerdere elementen aan het gebit zodanig zwaar beschadigd zijn of waar uw patiënt niet meer tevreden over is wat betreft vorm of kleur.

Van Nunen Mondzorg is een allround tandtechnisch laboratorium, met meerdere disciplines onder één dak. En wat de wensen ook zijn, wij zorgen ervoor dat deze naadloos aansluiten bij het huidige gebit.

Zoals u ziet zijn er veel verschillende mogelijkheden. Als tandtechnisch laboratorium zijn wij aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek. Voor patiënten is er de internetsite mijnmond.info. Hier kunnen zij meer informatie vinden over diverse technieken en werkzaamheden.

Meer behandelingen

Wij zijn een tandtechnisch laboratorium in de regio eindhoven

Wij zijn een allround en flexibel tandtechnisch laboratorium gevestigd in Einhoven, Leende en Son en Beugel, met meerdere disciplines onder één dak. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in tandtechniek en hebben meerdere ervaren tandprothetici in dienst in de praktijk die altijd zoeken naar de beste oplossing voor elk gebit.

Onze diensten in tandtechniek:

Wij maken medische hulpmiddelen die het gebit corrigeren, ondersteunen of vervangen. Dit kan gaan om kronen, bruggen, beugels, etc. In onze praktijk vervaardigen, repareren en passen wij dagelijks tal van kunstgebitten  en overkappingsprotheses  aan voor onze patiënten.

Kronen

Er kan worden gekozen om kronen te laten zetten. Als een tand of kies vaak gevuld is of als nadat een kies gebroken is er te weinig houvast is om deze opnieuw te vullen, dan kan een kroon hier een goede oplossing voor bieden.

Bruggen

Een andere optie is om een brug te laten zetten. Een brug kan ontbrekend tanden in het gebit vervangen, deze ”overbrugt” de lege ruimte waar deze ontbreken. Bruggen bestaan vaak uit meerdere kronen aan elkaar of uit een enkele kroon die met retentievleugels aan de naastliggende tanden wordt vast gemaakt.

Beugels

Staan je tanden scheef, en hebt u hierdoor last van gebitsklachten? Een beugel kan er dan voor zorgen dat je tanden weer recht komen te staan. Ook als er te weinig ruimte is in uw mond of de tanden en kiezen passen niet goed op elkaar, kan een beugel de oplossing zijn.

Implantologie

Een implantaat wordt in het kaakbot wordt geplaatst tijdens een kleine chirurgische ingreep en is een tandwortelvervanger. Vaak gebeurt dat onder lokale verdoving. De meeste implantaten zien er uit als een schroef en zijn gemaakt van titanium, zirkonium of een combinatie van deze materialen.

Kunstgebitten

Soms is een gebit helaas zo erg beschadigd dat het beter is om alle tanden te trekken voor de gezondheid van de patiënt. In dat geval bent u toe aan uw eerste kunstgebit, ook wel volledige prothese genoemd.

Gedeeltelijke prothese

Als u tanden of kiezen bent verloren, dan kunt u uw gebit compleet maken met een gedeeltelijke gebitsprothese. Een gedeeltelijke gebitsprothese wordt ook wel eens een plaatje genoemd.

Klikgebit

Een andere optie in de tandtechniek voor een kunstgebit is een klikprothese. Een klikgebit, of klikprothese, is een uitneembaar kunstgebit dat is vastgeklikt op implantaten. Dit is een goede oplossing wanneer u last heeft van een loszittende prothese.

Reparaties

Als u een kapot kunstgebit of prothese hebt kunnen wij de reparatie hiervan ook regelen. U kunt deze bij ons langs komen brengen, of een afspraak maken om deze op te halen. Wij bieden vakkundige reparatie voor elke prothese, kunstgebit of ander medisch tandtechnisch hulpmiddel.

Aanmeten

Vaak vindt de meting voor uw kunstgebit plaats bij uw tandarts. Het is ook mogelijk dit bij ons in de praktijk te laten doen, wij zijn gespecialiseerd in het opmeten van het gebit.

Digitale tandtechniek

Onze praktijk beschikt over een digitale scanner, waarmee we nog preciezer digitale afdrukken van uw tanden kunnen maken. Hierdoor kunnen wij een nieuw kunstgebit, kroon of implantaat tot het kleinste detail opmeten.

Bent u minder mobiel?

Bent u minder mobiel of krijgt u moeilijk vervoer? Voor reparatie aan protheses in de regio Eindhoven heeft Van Nunen Mondzorg een handige ophaal- en brengservice. Klik hier voor informatie over onze haal en breng service.

Vergoeding zorgverzekeraar

Door de meeste zorgverzekeraars wordt een vergoeding gegeven. Als u meer wilt weten over wat vergoed wordt vanuit de basisverzekering en waar u een aanvullende verzekering adviseren wij u meer te lezen over onze dekkingsgraad

Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Hebt u vragen?

Wij helpen u graag! Neem vandaag nog contact met ons op.