Logo Van Nunen Mondzorg

Tandprothetiek

Een van de specialisaties van Van Nunen Mondzorg is het vervaardigen van uitneembare tandprothetische voorzieningen. Hierbij moet u denken aan volledige protheses (kunstgebitten), frame-protheses, maar ook de implantaat gedragen protheses. Alle uitneembare voorzieningen worden vervaardigd in onze eigen praktijk.

Wat doet een tandprotheticus?

De tandprothetici van Van Nunen Mondzorg zijn specialisten in het aanmeten en vervaardigen van alle uit de mond te nemen prothetische voorzieningen. Dit is dus de volledige prothese. Deze wordt aangemeten en vervaardigd zonder dat u daar een verwijzing van bijvoorbeeld een tandarts voor nodig heeft. Op verwijzing van een tandarts of implantoloog vervaardigen onze tandprothetici geheel zelfstandig ook partiële protheses, frame-protheses en overkappingsprotheses op wortels of implantaten.

Onze werkwijze

Vanaf het eerste bezoek tot aan het plaatsen werkt de tandprotheticus zelfstandig aan uw kunstgebit. We houden u altijd stap voor stap op de hoogte en bespreken uiteraard altijd met u uw persoonlijke wensen.
Na een paar bezoeken aan onze praktijk beoordeelt onze tandprotheticus samen met u de in was gemaakte proefprothese. De stand van de tanden, de esthetiek en de techniek worden daarbij nauwkeurig gecontroleerd. Veranderingen zijn nu nog mogelijk.
Als dan alles goed is, wordt de prothese afgemaakt en geplaatst. Vanaf het eerste bezoek tot het plaatsen van een nieuw kunstgebit, zult u ongeveer zes bezoeken aan onze praktijk brengen. En loopt u de laatste keer naar buiten met een stralend mooi gebit.

Vergoeding

Door de meeste zorgverzekeraars wordt een vergoeding gegeven. Veelal zullen wij de kosten direct bij uw zorgverzekeraar declareren, graag informeren wij u daarover.

Meer behandelingen

Implantologie

Tandtechniek

Tandheelkunde