Logo Van Nunen Mondzorg

Implantologie EINDHOVEN

Een gezond gebit is belangrijk voor heel uw leven. Maar u moet er wel wat voor doen.
Bij Van Nunen Mondzorg bieden we tandheelkundige zorg door samenwerking van onze teamleden. Daarnaast werken we veel met kaakchirurgen en implantologen samen en hebben we onze een eigen implantoloog Lex van Heijningen met big-registratie, om voor u ook alle voorzieningen op implantaten te vervaardigen. Met veel plezier zorgen we samen voor een mooi, gezond en functioneel gebit en een stralende lach.

Wat is de werkwijze?

Bij een eerste consult worden uw wensen met u worden doorgenomen, gekeken of er voldoende ruimte en bot is voor een implantaat en wordt een röntgenfoto genomen. Op basis van die gegevens informeren wij u over de mogelijkheden.

Het plaatsen van een implantaat gebeurt altijd onder lokale verdoving. Ongeveer een week na de plaatsing vindt een controle plaats. Na circa zes tot twaalf weken is het implantaat vastgegroeid en kan de vervolgbehandeling worden gestart, zoals het plaatsen van een kroon, brug of kunstgebit. Dit kunnen we bij Van Nunen Mondzorg in onze eigen praktijk voor u verzorgen. Uw implantaten worden geïmplanteerd door onze implantoloog.

Meer behandelingen

Tandprothetiek

Tandtechniek

Tandheelkunde

Wat zijn implantaten?

Een implantaat is een vervanging van de wortel die op het kaakbot wordt geplaatst. Implantologie is een relatief oude technologie in de tandtechniek en tandheelkunde. Dankzij deze technologie kan de tandarts nu vrijwel altijd gebitsprotheses, kronen en bruggen plaatsen. Zelfs als andere oplossingen faalden. Er is een grote variëteit aan implantaatsystemen op de markt. Graag informeren wij u over de vele mogelijkheden van implantologie en het te gebruiken materiaal. Het gaat immers om uw mond!

Waar worden implantaten voor gebruikt?

Implantaten kunnen gebruikt worden voor veel verschillende soorten gebitsproblemen. Bijvoorbeeld als steunpunt voor een kroon of brug, of als een drukknop onder een kunstgebit. Een implantaat functioneert eigenlijk als basis waarop nieuwe, protethische tanden, kronen, bruggen of een klikgebit geplaatst kan worden. Het plaatsen van implantaten kan ervoor zorgen dat u weer comfortabel kunt eten en praten, en dat pijnklachten in uw mond hierdoor opgelost worden. Wij, maar ook uw tandarts, kunnen uw informeren over de mogelijkheden.

Enkeltandsvervanging

Dit is wanneer één tand of kies ontbreekt, of getrokken moet worden. Op deze plek kan dan een implantaat direct in het bot worden geplaatst, waarna hierop een kroon wordt geschroefd met een titanium schroef of vastgelijmd. Door deze behandeling wordt uw ontbrekende tand of kies vervangen zonder dat er geboord hoeft te worden in de tanden of kiezen hiernaast.

Een brug op implantaten

In dit geval ontbreken meerdere tanden of kiezen. Om een niet uitneembare en dus vaste vervanging te maken zijn in dit geval twee implantaten in de kaak geplaatst, hierover heen wordt een brug vastgelijmd.

Het is niet altijd nodig om voor elke tand een implantaat te plaatsen, uw tandarts kan dit in uw individuele situatie beoordelen.

Verankering voor een klikgebit prothese

Een kunstgebit dat vastklikt is op implantaten wordt een klikgebit of overkappingsprothese genoemd. In de kaak (onder of boven) worden over het algemeen twee of vier implantaten geplaatst. Op deze implantaten kunnen drukknopjes geplaatst worden waar het kunstgebit op vastgeklikt wordt.

Een klikgebit zit stevig vast maar kan ook worden uitgenomen om schoon te maken. Doordat een klikgebit veel minder beweegt komt er nauwelijks voedsel onder de randen en bovendien kunnen dragers van dit soort kunstgebitten makkelijker en comfortabeler kauwen.

Hoe wordt een implantaat geplaatst?

Mondonderzoek / eerste consult

Bij een eerste consult worden uw wensen met u worden doorgenomen en uitgebreid onderzoek gedaan. Wij kijken dan ook of er voldoende ruimte en bot is voor een implantaat en er worden foto’s van uw kaak genomen. Op basis van het eerste consult adviseren wij u over de mogelijkheden, en stellen we samen met u een behandelplan samen.

Is er voldoende kaakbot aanwezig?

Het schroefdeel van het implantaat moet volledig in het kaakbot geplaatst worden en in een geslonken kaak kan dit soms lastig zijn. De kaak is dan meestal aan de wangzijde te smal waardoor het implantaat daar niet volledig bedekt is met bot. Er zijn eventueel botherstel operaties mogelijk voor dit probleem, deze optie overwegen wij samen met de tandarts als de patiënt een geslonken kaakbot heeft.

De plaatsing

Het plaatsen van een implantaat gebeurt altijd onder plaatselijke verdoving. Ongeveer een week na de plaatsing komt u terug voor een standaard controle. Na ongeveer zes tot twaalf weken (afhankelijk van hoe snel u herstelt) is het implantaat vastgegroeid en kan de vervolgbehandeling worden gestart, zoals het plaatsen van een kroon, brug of kunstgebit. Dit kunnen we bij Van Nunen Mondzorg in onze eigen praktijk voor u verzorgen. Uw implantaten worden geïmplanteerd door onze implantoloog.

Implantologie EINDHOVEN: Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar

Door de meeste zorgverzekeraars wordt een vergoeding gegeven. Er is sowieso een vergoeding vanuit de basisverzekering, maar deze is beperkt. Wij kunnen ook samen met u kijken hoe u op dit moment verzekerd bent, en wat voor u de kosten gaan worden.

In onze kliniek maken wij samen met u een behandelplan

Samen met u en uw tandarts stellen wij een behandelplan samen, volledig naar uw wensen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met ons! Maak een afspraak, of neem contact op met een van onze vestigingen. Wij helpen u graag.